Circular

Circular No: 2019/098


Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik


Tarım ve Orman Bakanlığı, zararlı organizmaların, ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemeleri ile taşınması ve yayılmasını engellemek amacıyla 25.05.2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan ve aşağıdaki linkte yer verilen yönetmelik değişikliği ile Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik hükümlerini güncellemiştir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/05/20190525-1.htm

 

Yönetmeliğin 15 inci maddesinde; Ahşap ambalaj malzemesi tedarikçileri ve kullanıcılarının sorumlulukları belirlenmiş, 17 inci maddesinde de idari para cezası uygulanacak hallere yer verilmiştir.

 

 

Söz konusu Yönetmelik 01.01.2020 tarihinde yürürlüğe gireceğinden İhraç edilecek ürün veya ürün beraberinde, bu Yönetmelik veya ISPM 15 düzenlemesine uygun üretilmiş ahşap ambalaj malzemesi kullanacak ihracatçıların Yönetmeliğin 15 inci maddesinde belirtilen hükümleri dikkate almasında yarar görülmektedir.

 

 

27/5/2015 tarihli ve 29368 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

 

 

Bilgilerinize sunulur.



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com