Circular

Circular No: 2018/014


Ürün Güvenliği ve Denetimi (ÜGD) Tebliği kapsamında yürütülen ithalat denetim faaliyetlerine ilişkin GENELGE değşikliği

 

1 sayılı Ürün Güvenliği ve Denetimi (ÜGD) Tebliği kapsamında yürütülen ithalat denetim faaliyetlerine ilişkin GENELGE (MGMB-İTHALAT-2018/1) "10.16 Filtreler" maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"10.16 Filtreler

Filtreler aşağıda belirtilen standartların ilgili maddeleri uyarınca denetime tabi tutulur. Denetimler kapsamında söz konusu ürünlerden 2 adet numune alınması yeterlidir.

TS 932 Hava Filtreleri standardı için;

o 1.2.2.2. Maddesi (Yüzeyler: Filtre elemanı üzerinde çatlak, yırtık, yarılma, ayrılma vb. kusurlar bulunmamalı, ayrıca filtre kâğıdının normal kıvrılma istikameti dışında, kıvrılma, bükülme ve tamamında buruşma olmamalıdır)

o 3.1. Ambalajlama (Sadece birinci cümle) Hava filtre elemanları, karton veya oluklu mukavva vb. malzemeden yapılmış bir kutuya yerleştirilmelidir.

o 3.2. İşaretleme Maddesi, a ve c bentleri (Marka ve parça numarası) maddelerine göre denetim yapılır.

TS 7407 Yağ Filtreleri standardı için;

o 1.2.1.1. Yağ Filtresi Yüzeyi

o Filtrelerin yüzeyi temiz, düzgün olmalı ve üzerinde çatlak, ezik, yırtık, katmer, çapak gibi kusurlar bulunmamalı, pas veya pas lekesi olmamalıdır

o 3.2. İşaretleme (Üretim tarihi (ay / yıl olarak veya üreticinin özel kodlama sistematiğine göre) ve marka)

maddelerine göre denetim yapılır.

Hava filtreleri için üretici beyanları, yağ filtreleri için imal yılının sembol olarak yazılmış olması durumunda sembol açılımını açıklayan belgeler başvuru sırasında sisteme eklenmek üzere firmalardan talep edilecektir.

Yağ filtreleri için işaretleme bilgilerinin barkodlama yöntemiyle de yapılması mümkün bulunmaktadır.

Yağ filtreleri için üretim tarihinin sadece yıl bilgisini içermesi, hava ve yağ filtrelerine ait işaretleme bilgilerinin ürün üzerinde ve/veya ambalajı üzerinde bulunması yeterlidir.

Filtrelerden inceleme ve deneyleri yapılmak üzere alınacak numuneler;

-İstanbul Anadolu Yakası İthalat Müdürlüğüne yapılan başvurularda Makine Laboratuvarı Gebze Müdürlüğüne,

-İstanbul Avrupa Yakası İthalat Müdürlüğü ile Ankara İthalat Koordinasyon Müdürlüğüne yapılan başvurularda Enerji Teknolojileri Laboratuvarı Ostim Teknik Şefliğine,

-Diğer ithalat birimlerine yapılan başvurularda ise Ege Bölge Laboratuvarları Müdürlüğüne gönderilecektir."

 


  Click to see PDF Format



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com