Circular

Circular No: 2022/153


Pet hayvan yemleri ve işlenmiş hayvansal proteinlerin ithalatında kullanılacak veteriner sağlık sertifikası modelleri

 

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce Pet hayvan yemleri ve işlenmiş hayvansal proteinlerin ithalatında kullanılacak veteriner sağlık sertifikası modelleri konulu yazı yayımlanmıştır.

Söz konusu yazıya göre Bakanlıklarınca yayımlanan sağlık sertifikalarının güncel halinin ve işlenmiş gübre ve türev ürünleri için yeni oluşturulan veteriner sağlık sertifikası modelinin 15.04.2022 tarihinden itibaren geçerli olacağını ve önceden modeli belirlenen söz konusu veteriner sağlık sertifikası modellerinin 15.05.2022 tarihine kadar kabul edileceği,

Bu kapsamda, Bakanlık web sayfasında yayınlanan eski/yeni her iki veteriner sağlık sertifika modellerinin 15.05.2022 tarihine kadar kabul edileceği bu tarihten sonra sadece yeni oluşturulan model sağlık sertifikalarının kabul edileceği belirtilmiştir.

Kaynak: Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 16.03.2022 tarihli 4889847 sayılı yazıları.

https://www.mergumder.org.tr/_yuklenenDosyalar/_dernekDuyurulari/VeterinerSaglik.pdf


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com