Circular

Circular No: 2022/228


Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmıştır

Ar-Ge yoğun ve yüksek katma değerli yatırımların proje bazlı olarak desteklenmesine ilişkin 2016/9495 sayılı Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda değişiklik yapılmıştır.

Buna göre; Projelerin  Karar kapsamında değerlendirmeye tabi tutulabilmesi için gerekli olan asgari sabit yatırım tutarı 01.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere "diğer yatırımlar" için beşyüzmilyon Türk Lirası'ndan "bir milyar" Türk Lirası'na çıkarılmıştır.

Daha önce yatırım tutarının ellimilyon Türk Lirası ile beşyüzmilyon Türk Lirası arasında olması şartı bulunan Karar kapsamındaki desteklerden yararlanmak isteyen Öncelikli Ürün Listesindeki ürünlere yönelik yatırım projeleri, yapılan değişiklikle yatırım tutarına  bağlı olmaksızın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında değerlendirilecektir.

Daha önce  Cumhurbaşkanı onayı gerekliliği sadece sabit yatırım tutarı beşyüzmilyon Türk Lirası ve üzeri olan yatırımlar için olan Yatırım devirlerinin tümünde Cumhurbaşkanı onayı gerekecektir.

26.11.2016 tarihinden geçerli olmak üzere Teşvik Belgelerinin iptal edilmesi veya kısmi müeyyide uygulanması halinde, yatırımcılara fazladan ödenen nitelikli personel desteği, enerji desteği ve hibe desteği tutarları faiziyle birlikte yatırımcıdan geri alınacaktır.

Kaynak; 21 Nisan 2022 Tarihli ve 31816 Sayılı Resmî Gazete

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220421-23.pdf


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com