Circular

Circular No: 2022/371


TSE'nin Sudan'a İhraç Edilecek Ürünlerin Sevkiyat Öncesi Muayene (PSI) Faaliyetlerinde Yetkilendirilmesi
 

Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) ile TSE arasında, 26 Mayıs 2022 tarihinde Mutabakat Zaptı ve Sevkiyat Öncesi Muayene (PSI) Uygulama Programlarının imzalandığı, söz konusu Mutabakat Zaptı ve PSI Uygulama Programı çerçevesinde TSE’nin; Türkiye’den Sudan’a ihraç edilecek olan düzenlenmiş belirli ürün gruplarının sevkiyat öncesi muayene hizmetleri kapsamında tek yetkili uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak atandığı bildirilmiştir.

 

TSE’nin, Türkiye’den Sudan’a ihraç edilecek ürünlerin PSI hizmetleri kapsamında tek yetkili olduğu hususunun SSMO tarafından ilgili gümrük ve kontrol noktalarına bildirildiği, konuya ilişkin olarak Ticaret Bakanlığının da ayrıca bilgilendirildiği ve SSMO tarafından ilgili gümrük ve kontrol noktalarına iletilen yazı ekte yer aldığı belirtilmiştir.

 

 

Kaynak: ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ (OAİB)

https://www.oaib.org.tr/tr/bulten-2022-7189.html


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com