Circular

Circular No: 2022/486


Almanya’da Devredilmeyi Bekleyen Şirketlerin Listesi

Türkiye İhracatlar Meclisinden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanımızın 10 Ekim 2022 tarihinde Türkiye-Almanya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu İkinci Dönem Toplantısı kapsamında Berlin’e gerçekleştirdiği ziyarette gündeme gelen konular arasında Almanya’daki yaşlanan nüfus ve bu nedenle ekonomik faaliyetlerine devam edemeyen faal ve kârlı aile şirketlerinin Türk şirketlerince devralınması konusunun da yer aldığı belirtilerek devredilmeyi bekleyen şirket listesi yayımlanmıştır.

 

Mezkûr yazıda ilaveten, Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı ve İHK koordinasyonunda yürütülen bu veri tabanında devralınmak istenen bir firmanın bulunması halinde söz konusu firmaya ilişkin daha detaylı bilgi edinilebilecek yerel kurum ve kuruluşlar (Eyalet bazındaki IHK birimleri vb.) ile o firmanın devrinden sorumlu yetkili irtibat bilgilerine de ulaşılabildiği, firmaların devralınmasına yönelik finansman ihtiyacını karşılamak ve finansal planlamanın gerçekleştirilmesi adına Almanya Kalkınma Bankası (KfW Bank) da projenin önemli bir uygulayıcısı konumunda bulunduğu belirtilmektedir.

 

Bahse konu veri tabanında yer alan güncel firmalara ilişkin olarak Münih Ticaret Ataşeliği tarafından hazırlanan veriler ve yıllık cirosu 2, 5 milyon AVRO üzerinde olan 100 firmaya dair listeye https://eib.li/39DA8 ulaşılabilmektedir.

 

Kaynak: Ege İhracatçıları Birliği (EİB)

https://www.eib.org.tr/tr/Sayfa.Asp?SI_Id=A4B9A4730E&HID=628738742022111161617


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com