Circular

Circular No: 2023/178


Menşe İspat Belgeleri ve Dolaşım Belgelerinin Basımı , Türkiye İbaresinin Kullanımı

Ticaret Bakanlığından Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden iletilmiş olan yazıda; 

A.TR Dolaşım Belgeleri ile Form A Menşe Belgeleri üzerinde Türkiye ibaresinin kullanımına ilişkin olarak yapılacak değişikliklere yer verileceği ve Genel Sekreterliğiniz envanterinde mevcut bulunan A.TR Dolaşım Belgeleri ile halihazırda firmaların stoklarında önceden satın alınmış belgelerin zayi olmaması bakımından, A.TR Dolaşım Belgelerinin üzerinde yapılacak değişiklikler için 1 Ocak 2024 tarihine kadar bir geçiş süreci belirlenmiştir.

Avrupa Komisyonu ile yapılan görüşmeler neticesinde A.TR Dolaşım Belgelerinin üzerinde yapılacak değişiklikler için 1 Ocak 2024 olarak tespit edilen geçiş dönemi son tarihinin 31 Mart 2024 olarak güncellenmesi hususunda mutabık kalındığı belirtilmektedir.
 
Bununla birlikte ;arka yüzünde "Turkey" ifadesi bulunan Form A Menşe Belgelerinin ise 31 Aralık 2024 (bu tarih dahil) tarihine kadar kullanılması mümkün olacağı bu tarihten sonra ise yalnızca ülkemiz adının “Türkiye” olarak bulunduğu Form A Menşe Belgelerinin kullanılması gerektiği ifade edilmektedir.

Kaynak : Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekterliği



  Click to see PDF Format



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com