Circular

Circular No: 2020/038


Nükleer İhracat Kontrolü Yönetmeliği yayımlanmıştır

 

13 Şubat 2020 Tarihli ve 31038 Sayılı Resmi Gazetede, Nükleer alanda kullanılmak üzere özel olarak tasarımlanmış veya hazırlanmış madde, malzeme, ekipman, sistem, bileşen ve ilgili teknoloji ile nükleer çift kullanımlı madde, malzeme, ekipman, sistem, bileşen ve ilgili teknolojinin ihracatına izin verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen “ Nükleer İhracat Kontrolü Yönetmeliği” yayımlanmıştır.

Söz konusu Yönetmelik  ‘’Nükleer Transfer Uyarı Listesi’’ ile ‘’Nükleer Çift Kullanım Listesi’ ’nde yer alan, nükleer ihracat kontrolüne tabi eşyayı kapsamaktadır.

Nükleer Düzenleme Kurumu, ‘’Nükleer Transfer Uyarı Listesi’’ ile ‘’Nükleer Çift Kullanım Listesi’ ’ni Kurumun resmî internet sitesinde yayımlayacak, gerektiğinde güncelleyecektir.

Yayımlanan Yönetmelik ile 13/9/2007 tarihli ve 26642 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Nükleer ve Nükleer Çift Kullanımlı Eşyaların İhracatında İzne Esas Olacak Belgenin Verilmesine İlişkin Yönetmelik ile,

4/4/2012 tarihli ve 28254 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Nükleer ve Nükleer Çift Kullanımlı Eşyaların İhracatında İzne Esas Olacak Belgenin Verilmesine İlişkin Yönetmelik Kapsamına Giren Eşya Kalemlerini Belirten “Nükleer Transfer Uyarı Listesi” ve “Nükleer Çift Kullanımlı Eşya Listesi” ne İlişkin Tebliğ (TAEK/NGD: 2012/1) yürürlükten kaldırılmıştır.

İlgili Yönetmelik hükümlerine http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200213-3.htm linkinden ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunulur.



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com