Circular

Circular No: 2020/156


İhracatı Ön İzne Bağlanan Koruyucu Maske ve Tulumların Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğüne Teslimi

 

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Genel Sekreterliği’nin https://www.itkib.org.tr/tr/gundem-ana-sayfa-duyurular-ihracati-on-izne-baglanan-koruyucu-maske-ve-tulumlarin-devlet-malzeme-ofisi-genel-mudurlugune-teslimi-hakkinda.html linkinde yayımlanan Duyuru aşağıdaki gibidir.

 

“04.03.2020 tarihli ve 31058 sayılı Resmi Gazete ile koruyucu maske, tulum, koruyucu önlük, tıbbi ve cerrahi maske ihracatı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun ön iznine bağlanmış ve 19.04.2020 tarihi itibari ile de Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duydukları maske ile koruyucu tulum sağlık ürünlerinin tedarik ve dağıtımında görevlendirilmiştir.

 

Bu kapsamda, DMO Genel Müdürlüğü ile Cerrahi Maske, FFP3/FFP2/N95 Maske ve Koruyucu ürünlerinin üretimini/tedariğini yapan yüklenici firmalarla imzalanacak sözleşme çerçevesinde DMO Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen ürün bilgilerinin, DMO Genel Müdürlüğünce TİTCK'e bildirilmesi sonucunda TİTCK tarafından yüklenici firmalara ihracat izni verilecektir.  

 

Yüklenici firmaların sözleşme şartlarına uygun olarak DMO Genel Müdürlüğü'ne teslim ettiği ve kabulü yapılan ürün sayısı haftalık olarak DMO tarafından TİTCK'na yazılı olarak bildirilecek olup, teslim edilen ürünler için TİTCK tarafından aşağıdaki tablo esas alınarak yüklenici firmaya ihracat izni verilecektir.

 

DMO'ya Teslim Edilen Ürün Sayısı

İhracat İzni Verilecek Ürün Sayısı

1 (bir) adet cerrahi maske

1 (bir) adet cerrahi maske

1 (bir) adet FFP3/FFP2/N95 maske

1 (bir) adet FFP3/FFP2/N95 maske

1 (bir) adet koruyucu tulum

3 (üç) adet koruyucu tulum

2 (iki) adet FFP3/FFP2/N95 maske

1 (bir) adet koruyucu tulum

20 (yirmi) adet cerrahi maske

1 (bir) adet koruyucu tulum

10 (on) adet cerrahi maske

1 (bir) adet FFP3/FFP2/N95 maske

*Yüklenici firmaya verilecek olan ihracat izin belgesi yüklenici tarafından kullanılabileceği gibi üçüncü bir kişiye de devredilebilecektir.

 

Detaylı Bilgi için: https://www.dmo.gov.tr/Home/Icerik/3619

 

Bilgilerinize sunulur.



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com