Circular

Circular No: 2020/163


Mısır'a İhracat ve Ürün Kayıt Sistemi (ÜKS) hakkında

 

İTKİB tarafından yayımlanan Duyuru ile, Mısır tarafından 16 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe konulan Üretici Kayıt Sistemi’nin (ÜKS) belirli 25 üründe Mısır’a ihracat yapan firmalar için kayıt zorunluluğu bulunmaktadır. ÜKS'ye kaydolmak için yapılan başvurularda geçerlilik süresi olan belgelerin de (ISO belgesi vb.) ibrazı zorunlu olduğu,

 

Askıya alınan firmaların listesinin yayımlandığı GOEIC internet sitesinde aralarında 123 Türk firmasının yer aldığı toplam 672 firmadan oluşan ve Ek-1’de (https://www.itkib.org.tr/files/downloads/Ek%201.pdf ) iletilen yeni bir listenin yayımlandığının görüldüğü bildirilerek,

 

Kahire Ticaret Müşavirliği ile GOEIC yetkilileri arasında yapılan görüşmede eksiklerini gidermek isteyen firmalar için 23.04.2020-31.05.2020 tarihleri arasında sistemin açık olacağı, bu zaman zarfında dosyalarındaki eksikleri gidermemiş olan firma başvurularının 31.05.2020 tarihi itibarıyla işlemden kaldırılacağı ve bundan sonra bu firmaların isterlerse, ancak yeni bir başvuru yapmaları gerektiği belirtilmektedir.

 

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ BİLGİ NOTU ve Kayıt Sistemi uygulamasına tabi olan tekstil ürünlerine https://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2016-2444.html linkinden ulaşabilirsiniz.

 

İTKİB’in güncel duyurusuna ve ÜKS kayıt işlemlerine ilişkin Ticaret Bakanlığına ve Kahire Müşavirliğine başvuran firmalarımızın son durumunu içeren firma listesi Ek-2’ye https://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2020-4415.html linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunulur.



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com