Circular

Circular No: 2019/018


Gümrük Genel Tebliği (Varış Öncesi Gümrük İşlemleri) (Seri No: 1)

 

23.01.2019 tarihli 30664 sayılı resmi gazetede yayımlanan ekli GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1) ile;

Serbest dolaşıma giriş ve dahilde işleme rejimi kapsamında denizyolu konteyner taşımacılığı ile Türkiye Gümrük Bölgesine gelen yerli üretimde girdi olarak kullanılabilecek eşyanın ilgili rejime giriş işlemlerinin Türkiye Gümrük Bölgesine gelişinden önce başlanabilmesine ilişkin usul ve esasları belirlenmiştir.

Serbest dolaşıma giriş ve dahilde işleme rejimi kapsamında denizyolu konteyner taşımacılığı ile Türkiye Gümrük Bölgesine gelen eşyanın bu Tebliğ hükümlerinden faydalanmasına izin verilecektir.

Bu Tebliğ hükümlerinden yararlanacak eşya Gümrükler Genel Müdürlüğü’nce belirlenecek ve Bakanlık internet sitesinde duyurulacaktır.

Başvurulara ilişkin koşullar Tebliğ’in  4/1 fıkrasında belirlenmiş olup, başvuru sahibinin ticaret sicili kaydı uyarınca bağlı bulunduğu ile en yakın  Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne yapılacaktır.

Başvuruda bulunacak firmalarda aranan koşullar arasında;

Başvuru yılından önceki son üç takvim yılı veya başvurunun kayda alındığı ayın ilk gününden geriye dönük üç yıl içerisinde, yılda asgari beş milyon FOB/ABD doları tutarında fiili ihracat gerçekleştirmiş olması,

İzin kapsamında ithal edilen eşyanın üretim ve/veya imalatta kullanılacağına dair taahhüt verilecektir.

Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahiplerinden ayrıca başvuru alınmadan Tebliğ hükümlerinden doğrudan faydalandırılacaktır.

Tebliğ yayım tarihi olan 23.01.2019 tarihini takip eden 90 ıncı gün yürürlüğe girecektir.



  Click to see PDF Format



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com