Circular

Circular No: 2020/184


Gümrük Tahakkukların Tahsil şekli hakkında açıklama yapılmıştır.

 

2020/177 sayılı Bültenimizle duyurusu yapılan 01/06/2020 tarihinden itibaren gümrük işlemlerinden doğan alacaklara ilişkin olarak beyana dayalı tahsilat yapılamayacağı, bankanın elektronik ortamlarında borç sorgulaması yapılarak ödemelerin gerçekleştirilebileceği, halihazırda muhasebe birimlerince kullanılan GÜMKART uygulaması yerine Ortak POS Uygulaması

üzerinden işlem yapılacağı konusuyla ilgili olarak Gümrükler Genel Müdürlüğü bir açıklama yazısı yayımlamıştır.

 

Ekte bir örneği gönderilen 22.05.2020 tarihli 5451l5705 sayılı yazıda 01.06.2020 tarihinden itibaren başlayacak Ortak POS uygulaması hakkında yapılan açıklamalar aynen aşağıya çıkarılmıştır.

 

“- Ödemeler sadece halihazırda yetki verilmiş olan kamu bankaları (Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vak:ıfbank, Vakıf  Katıbm Bankası, Halk.bank ve Emlak Katılım Bankası) aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir.

 

- Ödemeler saymanlık ya da gümrük idaresi bağına bakılmaksızın yukarıda belirtilen kamu bankalarının intemet bankacılığı   aracılığıyla veya herhangi bir şubesinden yapılabilecektir.

 

- Ödemeler Ortak POS'ta yer alan Kamu Bankaları Debit Kartı ile de (Mevcut durumda sadece Ziraat Bankas􀄕 Vakıfbank ve Halkbank. debit kartları ile) yapılabilecektir.

 

- Halihazırda kullanılan GÜMKART, Ortak POS cihazlarında da debit kart olarak kullanılabilecektir.

 

Ayrıca, ödemelerin kredi kartı aracılığı ile yapılmasına ilişkin çalışmalar devam etmekte olup çalışmalar tamamlandıktan sonra hangi tür ödemelerin hangi kredi kartları ile yapılabileceğine ilişkin ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

 

Diğer taraftan, beyannamelerin tahakkuk ve ödeme süreçlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup işlemler halihazırda olduğu gibi yürütülecektir.”

 

Bilgilerinize sunulur.



  Click to see PDF Format



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com