Circular

Circular No: 2020/185


Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Nispetlerinin Tespiti Hakkındaki Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2568)

Banka, yetkili müessese (Döviz büfeleri) ve diğer finansal kuruluşlar tarafından satılan dolar, avro ve benzeri yabancı paralarla yine bankalarda açılan altın mevduat ya da yatırım hesapları için fiziki olmayan altın satış tutarı üzerinden alınan kambiyo işlem vergisinde değişikliğe gidilerek bu işlemlerdeki. Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranı binde 2'den yüzde 1'e attırılmıştır.

 

Bankalarla yetkili müesseselerin kendi aralarında veya birbirlerine yaptıkları kambiyo satışları, Hazine ve Maliye Bakanlığına yapılan kambiyo satışları, döviz kredisinin ödenmesine yönelik döviz kredisi kullanılan ya da kullanımına aracılık eden banka tarafından kredi borçlusuna yapılan kambiyo satışları, sanayi sicil belgesini haiz işletmelere yapılan kambiyo satışları ve İhracatçı Birliklerine üye olan ihracatçılara yapılan kambiyo satışlarında ise BSMV'nin 0 oranında uygulanması kararlaştırılmıştır.

 

İlgili Cumhurbaşkanlığı Kararına http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/05/20200524-1.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunulur.


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com