Circular

Circular No: 2020/225


İngiltere ATR ve Menşe Dolasım Belgeleri

 

İngiltere Gümrük İdaresi tarafından yapılan bildirime göre: İngiltere yetkili makamları tarafından mümkün olduğu hallerde orijinal ATR ile EUR.1 ve EUR MED menşe ispat belgelerinin düzenlendiği, mümkün olmadığı durumlarda da iki yöntem izlendiği bildirilmiş olup, yöntemlere aşağıda yer verilmiştir.

 

--Merkezi gümrük idaresi tarafından düzenlenen belge (renksiz) elektronik imzalı ve üzerinde gümrük mührünün (Salford mührü) bir kopyası olacak şekilde e-posta yolu ile başvuru sahibine gönderilmekte, başvuru sahibi belgenin bir çıktısını alarak ihracatçıya belgenin basılı bir kopyasını göndermekte veya PDF versiyonunu elektronik posta ile iletmektedir.Bu yöntemle düzenlenen belgelerin seri numarasının sonu ‘D’ ile bitmektedir.

 

Merkezi gümrük idaresi adına odalar tarafından da belge düzenlenebilmekte olup, odalar tarafından düzenlenen belgeler üzerinde gümrük mührü (Salford mührü değil) olacak şekilde orijinal belge üzerine renkli baskı halinde çıktı alınır. Bu çıktı ihracatçıya elektronik posta ile gönderilebilir

 

Söz konusu iki yöntemle düzenlenen belgelerin tariff_prefs_cope@hmrc.gov.uk e posta adresinden doğrulanması mümkündür.

 

Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı’nın yazısı eklidir.

 

Bilgilerinize sunulur.



  Click to see PDF Format



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com