Circular

Circular No: 2020/380


Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Elektronik ortamda yatırım teşvik belgesine ilişkin iş ve işlemler için müracaatta bulunacak yatırımcılar adına işlem yapacak kullanıcıların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Tebliğde bazı değişiklikler yapıldı.

Yapılan değişiklikle yatırımcılara Kayıtlı elektronik posta (KEP) hesabına sahip olma şartı getirilmiştir.

E-TUYS vasıtasıyla yatırımcı adına  işlem yapacak  kullanıcıların yetkilendirilme başvurusunda yer alan bilgi ve belgeler KEP aracılığıyla gönderilecektir.

Yatırımcılara, yetkilendirme başvurusu için gerekli olan bilgi ve belgeleri tam ve doğru olarak göndermek ve ilgili evrakların asıllarını 10 yıl süre ile muhafaza etmek yükümlülüğü getirilmiştir. 

Yetki uzatımı, güncelleme için gerekli bilgi ve evrakların gönderiminde de KEP üzerinden işlem yapılması mümkün hale getirilmiştir.

İlgili Tebliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/10/20201016-6.htm linkinden ulaşabilirsiniz.


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com