Circular

Circular No: 2020/466


Tespit Tahakkuk Kağıtlarının e-imzayla imzalanması

Tasfiye işletme müdürlükleri ile gümrük müdürlüklerine ait ambarlarda bulunan eşyanın kaydı, çıkışı, stokların takibi ile eşyanın tasfiyesini kapsayan tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılması, yönetilmesi ve kontrol edilmesi amacıyla hazırlanan Tasfiye Yönetim Sistemi’nde (TYS) yapılan geliştirmeler kapsamında, Tespit Tahakkuk Kağıtlarının (TTB) elektronik imza taşımasına imkan sağlanmış olup, düzenlenen belgelerin ambarlama servisine gönderilmesinden önce tespit ve tahakkuku yapan muayene memuru tarafından elektronik imza ile imzalanması ve yazışmaların azaltılmasını teminen tasfiyelik hale gelen eşyaya ilişkin analiz raporu, terk dilekçesi, kaçak eşyaya mahsus tespit varakası gibi ilgili belgelerin de sisteme yüklenmesi gerektiği bildirilmiştir.

 

Ayrıca, TTB’lerin elektronik imzalı olarak düzenlenmesi esas olmakla birlikte; kesin olarak uygulamaya başlanmadan önce herhangi bir sorun yaşanmamasını teminen 29.01.2021 tarihine kadar uygulamanın izleneceği geçiş aşamasında sistem hatası, elektronik kart hatası gibi nedenlerle belgeye elektronik imza eklenmesinin mümkün olmaması ve TTB’lerin ivedi olarak düzenlenmesinin gerekmesi halinde sisteme gerekli açıklama girilerek TTB’nin imzasız olarak TYS üzerinden gönderilmesi ve ıslak imzalı belgenin eski uygulamada olduğu şekilde yazı ekinde gönderilmesi mümkün olacağı,

 

Geçiş aşaması sona erdikten sonra elektronik imza olmaksızın TTB işlemi yapılamayacağı belirtilmiştir.


  Click to see PDF Format



Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com