Circular

Circular No: 2021/113


Türkiye-Birleşik Krallık STAsının onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.

 

Birleşik Krallık ile Türkiye arasında 29 Aralık 2020 tarihinde imzalanan serbest ticaret anlaşması Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanmıştır.

Onaya ilişkin Karar ekinde Anlaşmanın  Türkçe ve İngilizce metinleri bulunmakta olup, yakın bir zamanda Ticaret Bakanlığı’nca Anlaşma kapsamında tercihli tarifeden yararlanacak eşyanın menşeinin tespitine ilişkin Yönetmeliğin yayımlanması beklenmektedir.

“Türkiye Cumhuriyeti ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Arasında Serbest Ticaret Anlaşması”, “Türkiye ve Birleşik Krallık Hükümetleri Arasında Menşe Kurallarına Dair Ortak Bildiri”, “Türkiye ve Birleşik Krallık Hükümetleri Arasında Mutabakat Zaptı” ve Kuzey İrlanda ile Ticarete İlişkin Olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Arasında Teati Edilen Mektupların Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3577) bugünkü resmi gazetenin mükerrer sayısının https://www.resmigazete.gov.tr/fihrist?tarih=2021-02-24&mukerrer=1 linkinde yayımlanmıştır.


Sincerely,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

For question of Circular:
Sabahattin Altıkardeş s.altikardes@tgmgumruk.com
Hakan TOPAL h.topal@tgmgumruk.com


Our explanations given above contain general information on the subject.TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ. No liability can be claimed for any consequences arising from or related to the content of this document.

logo

TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi (TGM Customs Consultancy Co. Ltd.) of which ERTUĞRUL TAN was positioned as the Founder Chairman in 1990 has been rendering services as an indirect representative under the provisions of the Customs Law No. 4458 and Customs Regulations.

Address
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
Contact
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com