Sirküler

Sirküler No: 2021/221


Gümrük Yönetmeliği'nin 121/2 maddesi kapsamındaki düzeltmelerde uygulanacak cezai işlemler

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nce; Gümrük Kanunu’nun 63 üncü maddesi kapsamında Gümrük Yönetmeliği’nin 121 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları uyarınca eşyanın teslimine kadar, başka bir eşyanın beyanı sonucunu doğurmaması kaydıyla beyanın kontrol türü sarı hat olarak belirlenen eşyaya ilişkin bilgilerin yanlış olduğunun tespit edilmesinden önce düzeltme yapılmasına izin verileceği ve herhangi bir cezai işlem uygulanmayacağı,

Diğer taraftan, Gümrük Kanunu’nun 234 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında eşyaya ilişkin olarak yapılan muayene ve denetleme veya teslimden sonra kontrol sonucunda tespit edilen vergi kaybına neden olan işlemlere uygulanacak cezaların belirlenmiş olduğu, aynı maddenin üçüncü fıkrasında ise birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen aykırılıkların gümrük idaresince tespit edilmesinden önce beyan sahibince bildirilmesi durumunda ise söz konusu cezaların yüzde on nispetinde uygulanacağının hükme bağlandığı bildirilmiştir.

Konuya ilişkin Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 28.03.2021 tarihli 63565331 sayılı yazıları ekte gönderilmiştir.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com