Sirküler

Sirküler No: 2021/231


Mısır tarafından ithal edilecek ürünlere ilişkin sevkiyat öncesi onay süreci uygulamasına başlanmıştır

 

Mısır tarafından ithal edilecek ürünlere ilişkin sevkiyat öncesi onay sürecine dayalı Advance Cargo Information(ACI)  olarak adlandırılan yeni bir ön denetim sistemi 01.04.2021 tarihi itibariyle pilot olarak uygulanmaya başlanmıştır 

01 Temmuz 2021 tarihinden sonra uygulamanın zorunlu olacağı belirtilmektedir.

Advance Cargo Information(ACI) sisteminin yetkililerce riskin takip edilmesini sağlamak için, ihracat ülkesinden kargo gönderilmesinden en az 48 saat önce kargo verilerini ve belgelerini (ticari fatura ve son veya ilk konşimento) sisteme bildirimini gerektiren bir uygulama şeklinde olacaktır.

Nafeza sistemine ilişkin resmi sayfadaki ( https://www.nafeza.gov.eg/en/site/aci-details )   bilgilere göre;

İlgili sitede bu işlem için yetkilendirilmiş hizmet sağlayıcının Cargo X firması olduğu belirtilmektedir. İhracatçının bu bilgi ve belgeleri gönderebilmesi önce Blockchain – CargoX sistemine üye olması ve bir kimlik numarası alması gerekmektedir.

İthalatçı tarafından gerekli ön bildirim bilgilerinin sisteme girilmesi ve sistem onayı sonrasında ithalatçı ve ihracatçının sistemde kayıtlı mail adreslerine ACID numarası gönderilecektir.

Tüm ihracat belgelerinde ACID numarası belirtilecektir.   ACID numarasının yükleme evraklarında belirtilmemesi durumunda, Mısır gümrüğü tarafından ilgili yükün tahliye edilmesine izin verilmeyecektir.

Bu numaranın sevkiyat evrakları üzerinde  bulunması gerekecek.

İhracatçılarımızın yeni düzenlemeye ilişkin olarak Mısırlı ithalatçılar ve taşımayı yapacak forwarderlarıyla ayrıca irtibata geçerek  gereklilikler konusunda bilgi almalarında yarar bulunmaktadır.


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com