Sirküler

Sirküler No: 2021/273


Yeni Tahsilat Sistemi

14 Haziran 2021 itibariyle uygulamaya başlanacak olan yeni yapıda kurumsal tahsilat yoluyla yapılacak olup;

- TAREKS ücreti, Gümrük Beyannamesi / e-Beyanname/e-KTF/Belge/Mühür ücretleri ile Bağlayıcı tarife bilgisi ve ikinci tahlil ücretleri için yükümlüler tarafından https://dst.ticaret.gov.tr üzerinden tahakkuk oluşturacak ve bu tahakkuk numarasıyla,

- Bağlayıcı Tarife Bilgisi dışında kalan normal laboratuvar tahlil ücretlerinde ise ilgili muayene memuru tarafından LARA sistemi üzerinden tahakkuk oluşturacak ve yükümlülerce ister bu tahakkuk numarasıyla isterlerse de beyanname numarasıyla,

Bahse konu ücretleri 3 kamu bankasında bulunan kurum ödemeleri/kamu tahsilatları v.b adlar altında yer alan "TASİŞ-Döner Sermaye Tahsilat" kurumsal tahsilat hesabına yatırılabilecektir.

Konuyla ilgili duyurular Bakanlığımız/Genel Müdürlüğümüz kurumsal web sayfasında yer almakta olup, hazırlanan dökümanları da ekte gönderilmektedir. Mezkur dökümanlara https://dst.ticaret.gov.tr adresinden de ulaşılması mümkün olmakta olup konunun uygun vasıtalarla ilgililere/personele duyurulması gerekmektedir. 


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com