Sirküler

Sirküler No: 2021/289


SEBİS RL Özet Beyanlar

 

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nce ; NCTS kapsamında gelen ancak mahreç ülkesinden sehven fazla yüklendiği anlaşılan eşyanın SEBİS üzerinde RL kodlu onaylanmış statüdeki teslim alma özet beyanların da özet beyan seçeneği altında beyan edilebilmesine yönelik olarak sistemde düzenleme yapıldığı, bu nedenle teslim alma özet beyan kapsamındaki eşyaların, SBİF ile ilişkilendirilerek SEBİS üzerinde giriş bildirimine konu edilmeden serbest bölgeye alınmaması hususunda gümrüklerin talimatlandırılması istenilmiştir.

Konuya ilişkin  Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 01.06.2021 / 64327836 tarih, sayılı yazıları aşağıya çıkarılmıştır.

T.C.

TİCARET BAKANLIĞI

Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı        :E-73421605-145-00064327836

Konu     :SEBİS RL Özet Beyanlar

01.06.2021 / 64327836

DAĞITIM YERLERİNE

Kocaeli Serbest Bölgesi'den e-posta yoluyla alınan bildirimde NCTS kapsamında gelen ancak mahreç ülkesinden sehven fazla yüklendiği anlaşılan eşyanın önce serbest bölgeye alınmadığı sonrasında ise transit mevzuatındaki işlemler uyarınca gerekli işlemlerin yapıldığı ve söz konusu eşya için RL kodlu teslim alma özet beyanın oluşturulduğu ancak bu şekilde oluşturulan teslim alma özet beyanın SEBİS programında beyan edilemediği belirtilmiştir.

Bu kapsamda SEBİS üzerinde RL kodlu onaylanmış statüdeki teslim alma özet beyanların da özet beyan seçeneği altında beyan edilebilmesine yönelik olarak düzenleme yapılmış olup, teslim alma özet beyan kapsamındaki eşyaların, SBİF ile ilişkilendirilerek SEBİS üzerinde giriş bildirimine konu edilmeden serbest bölgeye alınmaması hususunda ilgili gümrük idarelerinize bilgi verilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.

Burak Serkan YAŞAR

Bakan a.

Genel Müdür Yardımcısı V.

Dağıtımı :Tüm Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com