Sirküler

Sirküler No: 2021/307


Kumaş Cinsi Eşyanın Boyanması - Dahilde İşleme Rejimi

 

Ham kumaş ve/veya mamul (ağartılmış) kumaş ayrımı yapılmaksızın boya ve/veya baskı işlemlerinde Dahilde İşleme İzni veya Dahilde İşleme İzin Belgesi düzenletilmesi firma tercihine bırakılmıştır. 

İhracat Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmede

tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren ve belgeden belgeye satış yapan ve/veya önceden ihracat sonradan ithalat yapan firmaların Dahilde İşleme İzninde bu sistemleri kullanamadıkları ve her beyannamede ayrı Dİİ düzenlenmesinin ülkemiz tekstil ve hazır giyim sektörünün en önemli rekabet avantajlarından olan düşük hacimli siparişleri hızlı karşılama özelliğini olumsuz etkileyeceği dikkate alındığında; ham kumaş ve/veya mamul (ağartılmış) kumaş ayrımı yapılmaksızın boya ve/veya baskı işlemlerinin, firma tercihi doğrultusunda Dahilde İşleme İzninin yanında Dahilde İşleme İzin Belgesi kapsamında da değerlendirilmesinin uygun görüldüğü belirtilmiştir. 

Konuya ilişkin Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 16.06.2021 tarihli 64660431 sayılı yazısı ekte gönderilmiştir.

https://drive.google.com/file/d/1dQQzXjgsvKhxM8N8HDNuPqt9X8yGMYnw/view?usp=sharing


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com