Sirküler

Sirküler No: 2021/337


Koruyucu maske ihracatı

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Çek Cumhuriyeti'nde yerleşik Soul Trading S.R.O. adlı firmanın temsilcisinden alınan başvurularda, ihracatçı firmalardan temin edilen cerrahi maske ile FFP2 tipi maskenin ilgili standartlara uygun olmadığından bahisle söz konusu firmalara cezai ve idari yaptırım uygulanması talep edildiği ifade edilmektedir. Söz konusu alıcı firma sorununun, Ticaret Bakanlığı tarafından Kişisel Koruyucu Ekipman Yönetmeliği uygulamaları kapsamında değerlendirilmesini teminen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne; İhracat 2020/4 sayılı Tebliğ'e istinaden verilen ön izin yetkisi ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliği çerçevesinde incelenmesi amacıyla da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na intikal ettirildiği belirtilmektedir.

 

Yazıda devamla, ilgili İhracatçılar Birliği üyelerinin sevkiyatlarında ithalatçı ülke standartlarına ve sözleşme yükümlülüklerine azami ölçüde riayet etmeleri Türk malı imajının dış pazarlarda korunması ve geliştirilmesi bakımından büyük önem arz ettiği ifade edilmektedir.

 

Kaynak; İTKİB http://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2021-4969.html


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com