Sirküler

Sirküler No: 2021/436


CE İşareti elleçleme talepleri

(TAREKS) üzerinden gerçekleştirilen başvuru kapsamında firmalar tarafından “Marka Tescil Belgesi” ibraz edilerek CE işareti elleçleme veya niteliksiz CE işaretinin düzeltilmesine yönelik taleplerin iletildiği durumlarda, öncelikle ibraz belgenin incelenmesi ve doğruluğuna ilişkin herhangi bir tereddütün oluşmaması halinde ise; firmanın "CE" İşareti

Yönetmeliği'nin “İmalatçının Yükümlülükleri” başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci Fıkrasında belirtilen koşulları sağlaması ve ürünlerde bariz bir uygunsuzluk tespit edilmemesi kaydıyla söz konusu taleplerin uygun görülerek, mezkur başvuruların TAREKS üstünde “Koşullu Kabul:Denetleme Sonucu” ile sonuçlandırılması gerektiği bildirilmiştir.

 

"CE" İşareti

Yönetmeliği'nin “İmalatçının Yükümlülükleri” başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci Fıkrasına göre imalatçılar;

a) İlgili teknik düzenlemenin gerektirdiği teknik dosyayı tanzim etmekle,

b) Uygunluk değerlendirme işlemlerini yapmak ve/veya yaptırmakla,

c) AB uygunluk beyanını veya uygunluğu gösteren diğer belgeleri düzenlemekle,

ç) “CE” işaretini ürüne koymakla,

d) Teknik dosya ile AB uygunluk beyanını, ilgili teknik düzenlemede belirtilen süre boyunca, süre belirtilmediği hallerde ürünün piyasaya arz edildiği tarihten itibaren on yıl süreyle muhafaza etmek ve talep edilmesi halinde yetkili kuruluşa Türkçe veya yetkili kuruluşun kabul edeceği bir dilde sunmakla, yükümlülerdir.

 

Kaynak: Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü 29.09.2021 / 67677758 tarih, sayılı yazıları.


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com