Sirküler

Sirküler No: 2021/481


Form A - Avrasya Ekonomik Birliği

 

Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) tarafından tanınan ve ülkemizden yapılacak ihracatta belirli ürünlerde tercihli tarifeden faydalanmasını sağlayan tek taraflı taviz uygulamasına 12 Ekim 2021 tarihi itibarıyla Avrasya Ekonomik Komisyonu'nca son verildiği; bu çerçevede Rusya Federasyonu'na yönelik ihracatımızda vergi avantajı sağlayan Form A belgesinden kaynaklanan avantajın ortadan kalkacağının daha önce ifade edildiği,

Bu çerçevede, AEB'ye üye olan tüm ülkeler ( Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya) bakımından geçerli olduğu ve 12.10.2021 tarihinden itibaren ülkemizden düzenlenecek olan Form A Belgesinin söz konusu ülkelerde tercihli tarifeden yararlanılmasını sağlamayacağı bildirilmiştir.

Kaynak: Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 10.11.2021 tarihli 68981689 sayılı yazıları.

https://drive.google.com/file/d/1veY8L-_9uwo_qFppRCJxPyjCwAi-_tjx/view?usp=sharing


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com