Sirküler

Sirküler No: 2021/498


Türk Eximbank'ın Reeskont Kredileri Hakkında yazısı

 

TCMB tarafından Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama talimatı değişiklikleri ile Reeskont Kredisi kullanımlarına yeni açılımlar ve ilave şartlar getirilerek, döviz kredilere ilave olarak TL kredi imkanının sağlanmakta olduğu, hem TL hem döviz kredilerinde vadelerin döviz satış taahhüdü şartları dahilinde 360 güne çıkarılıp kredilerin harcanabileceği alanların düzenlendiği, kredi geri ödemelerinin ihracat veya döviz kazandırıcı hizmet bedeli ile yapılması ve ilgili bedellerin İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) veya banka dekontu ile tevsiki şartlarının getirildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda Türk Eximbank tarafından hazırlanan “TCMB Reeskont Kredileri Hakkında Bilgi Notu”  http://www.itkib.org.tr/files/downloads/Belgeler/2021/0F5E9C57.pdf linkinde yer almaktadır.

Kaynak: İTKİB http://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2021-5111.html


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com