Sirküler

Sirküler No: 2021/504


Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Ülkelerine Form-A düzenlenmes uygulaması

 

Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB) aldığı bir karara istinaden, AEB üyesi ülkelere (Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya) ülkemizden Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgesi düzenlenme uygulaması sona erdirilmişti.

Bu kez ,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce yapılan duyuruda, AEB'nin kararlarında ve/veya ilgili Bakanlığı muhatap yazılarında, ülkemizden 12 Ekim 2021 tarihi öncesinde sevkiyatı gerçekleştirilmiş olan eşyaya ilişkin, FORM-A Belgelerinin usulüne uygun olarak sonradan verilmesi halinde kabul edilmeyeceğine dair bir hususa yer verilmediği açıklanmış; bu kapsamdaki eşya için "sonradan verilmiştir" ibaresiyle FORM-A Belgesi'nin düzenlenmesinin önünde bir engel bulunmadığının değerlendirildiği  belirtilmiştir.

Kaynak: Ankara Ticaret Odası https://www.atonet.org.tr/IcerikDetay/13129_aeb-ulkelerine-form-a-belgesi-duzenlenmesi-hakkinda


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com