Sirküler

Sirküler No: 2021/555


Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğ 2022

 

Bugün yayınlanan Resmi Gazetede Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmıştır.

Yapılan değişiklikle Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine yüzde 36 (Otuz Altı) oranında zam yapılmıştır.

Söz konusu tebliğin ‘Asgari Ücret Tarifesine İlişkin uygulama Esasları’ başlıklı 5. Maddesinin 1. Fıkrasının (ç) bendinde belirlenen İTH-13 koduna her bir ithalat beyannamesi itibariyle CIF kıymet esasına göre alınacak minimum gümrük müşavirliği ücretlerine ilişkin 7.000 TL ibaresi 9.500 TL olarak değiştirilmiştir.

Asgari ücret tarifesine ilişkin uygulama esasları başlık 5 inci  maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinin sonuna "Kamu kurumu adına tescil edilen beyannameler için verilen gümrük müşavirliği hizmetinde; kamu kurumu tarafından yapılan sözleşme kapsamında söz konusu hizmet bedelinin sözleşmeye taraf firma tarafından karşılanacağı  belirlenmişse hizmet bedeli faturası/serbest meslek makbuzu sözleşmeye taraf firma adına düzenlenebilir." hükmü eklenmiştir.

Ayrıca, Tebliğin uygulanması sırasında ortaya çıkan özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya yetkili Genel Müdürlük, mülga Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü iken yeni uygulama ile Gümrükler Genel Müdürlüğü yetkilendirilmiştir.

2022 yılı asgari ücret tarifesine https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211228-8-1.pdf linkinden ulaşılabilmektedir. 

2021-2022 yılı ücretlerine ilişkin karşılaştırmalı Tablo ekte gönderilmiştir.

Kaynak: 28 Aralık 2021 Tarihli ve 31703 Sayılı Resmî Gazete

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211228-8.htm

 

Eki Görmek İçin Tıklayınız...


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com