Sirküler

Sirküler No: 2021/564


Tıbbi Sülük Yıllık İhracat Kotasının Tahsisi ve CITES Belgesi Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2021/50)

Tıbbi sülüğün yıllık ihracat kotasının tahsisi ve kullandırılması için yapılan iş ve işlemler ile tıbbi sülüğün ihracatına yönelik CITES Belgesi düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslarını belirleyen 2021/50 sayılı Tebliğ yayımlanmıştır.

Tıbbi sülüğün yıllık ihracat kota miktarı, TÜBİTAK ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce oluşturulan komisyonca belirlenerek Genel Müdürlük internet adresinde ilan edilecek.

Yıllık ihracat kota miktarı ilan edilmeyen sülük türlerinin ticari amaçlı ihracatına izin verilmeyecek. İhracat kotasının firmalara dağıtımında firmaların son dört yıldaki ihracat performansları dikkate alınacak. Tıbbi sülük ihracatı yapacak olanlar, CITES Belgesi talebi için https://citesbasvuru.tarimorman.gov.tr/internet  adresinden Bakanlığa başvuru yapacak.

Kaynak: 31 Aralık 2021 Tarihli ve 31706 Sayılı Resmî Gazete

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211231-11.htm


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com