Sirküler

Sirküler No: 2022/013


TİTCK İTHALAT BAŞVURULARI HAKKINDA DUYURU

03.01.2022 tarihinden itibaren kontrol belgesi onayı talep edilen ithalat başvurularında Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2022/20) gereği başvuru doküman tipine göre talep edilen bilgi ve belgelerin başvuru sahibi tarafından elektronik imzalı veya düzenleyen firma tarafından ıslak imzalı suretleri ile Bitkisel ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Destek Ürünler Dairesi Başkanlığı, İthalat Birimine yapılması gerektiği belirtilerek başvuruya ilişkin esaslara yer verilmiştir.

 

,Ayrıca, KAN ÜRÜNLERİ VE KAN ÜRÜNÜ İÇEREN BEŞERÎ TIBBİ ÜRÜNLER İLE İMMÜNOLOJİK ÜRÜNLER, BEŞERÎ TIBBİ ÜRÜNLER/GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER VE ARA ÜRÜNLER, HAM MADDELERİN ve YURT DIŞINDAN İLAÇ TEMİNİ VE KULLANIMI KILAVUZU DOĞRULTUSUNDA İTHAL EDİLECEK ÜRÜNLERİN ithalatına ilişkin usullere yer verilmiştir.

Konuya ilişkin Duyuru ve Doküman örneklerine https://www.titck.gov.tr/duyuru/ithalat-basvurulari-hakkinda-duyuru-03012022101023 linkinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK)


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com