Sirküler

Sirküler No: 2022/061


Tamir Amaçlı Geçici İhracat ve A.TR Dolaşım Belgesi düzenlenmesi

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen, 2006/10895 sayılı Kararda A.TR Dolaşım Belgesinin Gümrük Birliği kapsamında serbest dolaşımda bulunan eşyanın kesin ihracı durumunda düzenlenecek bir belge olmasına yönelik şekilde kurgulanan hükümler olduğu belirtilerek, A.TR Dolaşım Belgesinin Gümrük Birliği çerçevesinde kesin ihraca konu eşyanın serbest dolaşım statüsünü gösteren bir belge olduğu, geçici ihracat işlemleri kapsamında düzenlenmesinin uygun olmadığı bu kapsamdaki eşya için INF2 Bilgi Formunun düzenlenmesinin uygun olacağının değerlendirildiği ifade edilmiştir.

Kaynak: Ankara Ticaret Odası

https://www.atonet.org.tr/IcerikDetay/13214_tamir-amacli-gecici-ihracat--atr-dolasim-belgesi


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com