Sirküler

Sirküler No: 2022/077


93/4002 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Tek Pencere Sisteminden (TPS) verilen muafiyet belgeleri

 

2019/44 sayılı Genelge ile  Tek Pencere Sistemi (TPS) üzerinden “93/4002 sayılı Türkiye’de İmal Edilen Tıbbi Müstahzarların Terkibinde Bulunan İlaç Ham, Başlangıç Maddeleri, İlaç Hammaddeleri Üretiminde Kullanılan Maddeler ile Tıbbi Müstahzarların Gümrük Vergisi ve İthalde Alınan Diğer Vergiler ile Toplu Konut Fonundan Muaf olarak İthal Edilmesine Dair Karar” kapsamında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nca düzenlenen İlaç Hammaddesi Muafiyet Belgelerinden 1041 kodlu belgenin (Yerli imali bulunan Türkiye'de imal edilen tıbbi müstahzarların terkibinde bulunan ilaç ham maddeleri ile ilaç ham maddeleri üretiminde kullanılan maddeler)  14.02.2022 tarihinden itibaren düzenlenmeyeceği,

Yerli imali bulunmayan veya yerli imali bulunup da ülkenin yıllık ihtiyacı olan yurt içi ihtiyacını karşılamadığı tespit edilen durumlarda Türkiye'de imal edilen tıbbi müstahzarların terkibinde bulunan ilaç ham maddeleri ile ilaç hammaddeleri üretiminde kullanılan maddelere 1042 kodu ile “İlaç Ham Maddesi Muafiyet Belgesinin” ise  düzenlenmeye devam edileceği bildirilmiştir.

Kaynak: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Duyuru

https://www.titck.gov.tr/duyuru/tum-ilac-firmalarinin-dikkatine-07022022163608


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com