İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Mevzuat hükümleri çerçevesinde 2021 yılının ikinci yarısında yürürlük süresi dolan dampinge karşı önlemler ile 2022 yılının ikinci yarısında süresi dolacak mevcut dampinge karşı önlemlerin ilanını kapsayan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2022/5) resmi gazetede yayımlanmıştır.
Tebliğde bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmaması halinde aşağıda belirtilen eşya için önlemlerin sona ereceği tarihler belirlenmiştir.
- beton Pompaları,
- bakırdan ince ve kalın borular,
- kapitoneli Mensucat,
- dioktil ortoftalatlar (dioktil ftalat)
- sıcak haddelenmiş rulo halinde olmayan yassı çelik levha,
- ağır araçlar ve iş-tarım araçlarına ait kauçuk dış lastikler,
- renksiz düzcam
Dampinge karşı önlemlerin devam etmesini isteyen taraflar, önlemin sona erme tarihinden en geç üç ay önce, yeterli deliller ile desteklenmiş yazılı başvurularına istinaden bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını talep edebileceklerdir.
Kaynak: 11 Şubat 2022 Tarihli ve 31747 Sayılı Resmî Gazete
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/02/20220211-6.htm
Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com