Sirküler

Sirküler No: 2022/146


RUSYA FEDERASYONU'NDAN İHRACI YASAKLANAN ÜRÜNLER LİSTESİ YAYINLANMIŞTIR

Rusya Federasyonu, ülkeden ihraç edilmesi geçici olarak yasaklanan mal ve teçhizatla ilgili listeyi onaylamıştır, bu karar 2022 yılı sonuna kadar geçerli olacaktır. Rusya Federasyonu'nun Güvenliğini Sağlamak İçin Dış Ekonomik Faaliyetlerde Özel Ekonomik Önlemlerin Uygulanmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin sonrasında bahse konu liste yayınlanmıştır.

Liste; teknoloji, telekomünikasyon ve tıbbi ekipman, araçlar (taşıtlar), tarım makineleri, elektrikli ekipmanların yanı sıra vagonlar ve lokomotifler, konteynerler, metal ve taş kesme makineleri, video ekranları, projektörler, konsollar ve santraller dahil olmak üzere 200'den fazla ürünü içermektedir. Bahse konu malların ihracatı, Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) üye ülkeleri, Abhazya ve Güney Osetya dışında tüm yabancı ülkelerle geçici olarak sınırlandırılmıştır.

Buna ek olarak, bazı kereste türlerinin Rusya'dan ihracatı da geçici olarak kısıtlanmaktadır.

Kararla ilgili metnin aslına ulaşmak için https://und.entra.net/websites/und/files/2022/03/rusya-federasyonu-ndan-ihraci-yasaklanan-urunler-listesi-yayinlandi.pdf

Kararla ilgili linke ulaşmak için tıklayınız: http://government.ru/docs/44762/

Ürünlere ait GTİP Kodlarının listesine ulaşmak için https://und.entra.net/websites/und/files/2022/03/rusya-federasyonu-ndan-ihraci-yasaklanan-urunler-listesi-yayinlandi-2.pdf

Kaynak: Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)

https://www.und.org.tr/medya-detay/duyurular/rusya-federasyonu-ndan-ihraci-yasaklanan-urunler-listesi-yayinlandi  


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com