Sirküler

Sirküler No: 2022/161


Irak merkezi hükümetince bazı ürünlerin vergileri 2 ay süreyle sıfırlanmıştır

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıda, Erbil Gümrük Ataşeliği'nden alınan bir yazıya atıfla;

Irak Merkezi Hükümeti (IMH) Bakanlar Kurulu'nca 15 Mart 2022 tarihinden sonra uygulanmak üzere uluslararası fiyatlardaki artışlara karşı koymak, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin arz güvenliğini desteklemek amacıyla bir tedbirler paketinin kararlaştırıldığı, bu kapsamda diğer hususlar yanında gıda maddeleri, inşaat malzemeleri ve sarf malzemeleri dahil olmak üzere temel ihtiyaç mallarında gümrük vergilerinin 2 ay süreyle sıfırlanması ve süre sonunda durumun tekrar gözden geçirilmesi yönünde karar verildiği,

Anılan yazıda devamla, gayri resmi tercümesinin bir örneği ekte yer alan söz konusu listeye göre yumurta, tavuk eti, kırmızı et, hububat, un, bulgur, meyveler, sebzeler, genel giyim maske, çocuk bezi, hijyen havlular, bazı inşaat malzemeleri gibi geniş bir yelpazeyi içeren 200'den fazla kalemin vergilerinin sıfırlanarak askıya alındığı ve kararın uygulanmasına dair sürecin Ataşeliklerince halihazırda takip edildiği bilgilerine yer verildiği bildirilmiştir.

Gümrük vergisi sıfırlanan ürün ve GTİP listesine https://upload.eib.org.tr/ZZFAF3F52D/4E5077762FFB4B4E5077762FFB4B4E5077762FFB4B4E507776.pdf linkinden ulaşabilirsinniz.

Kaynak: İTKİB

http://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2022-5258.html


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com