Sirküler

Sirküler No: 2022/217


Mısır İhracat İthalat Kontrolleri Genel İdaresinin 195 Sayılı Kararı sonrasındaki Gelişmeler

Mısır İhracat ve İthalat Kontrolleri Genel İdaresinin (GOEIC) 195 Sayılı ve daha önce Kahire Ticaret Müşavirliğince bildirilen Kararı kapsamında GOEIC pek çok firmayı kayıt sisteminde askıya almış bulunduğu belirtilerek, bu kapsamda ihracatçı  firmalarımızın hızlıca tarihi biten belgelerini [GOEIC'ten alınan bilgiler çerçevesinde ISO (geçerlilik süresine göre) ve Ticari Marka Belgesi (ticari marka belgesi için 10 sene) ve Sanayi Sicil Belgesini (geçerlik süresine göre)] bildirimden itibaren yenilemesi gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca, GOEIC'ten alınan şifahi bilgi çerçevesinde, ISO belgesi uluslararası geçerliğe sahip olduğundan ve kontrol edilebildiğinden yenileme sürecinde orjinalinin takdimine mecburiyet olmadığı iletilmiştir. Ayrıca, ISO belgesinin sunulması için yetkilendirme belgesine yer olmadığı da (yeni kararın uygulanması kapsamında eski nüshanın hızlıca denenmesi ve kabul edilmemesi halinde asılları üzerinden işlem yapacak süreyi firmalarımızın hesaba katmalarının makul olduğu düşünülmektedir) iletilmiştir. Diğer taraftan, süresi bitmiş olan ticari marka belgesi ve sanayi sicil belgelerinin orjinallerinin sunulması gerektiği,

Kararın, aynı zamanda iptal kararı veya kayıt yapılmaması (kayıt için belgelerin takdim edilmesine rağmen kayıt yapılmaması hali)hususları hakkında bildirim yapılacağını içermekteyse de bu konuda yaşanabilecek gecikmelere mahal vermemek adına firmalarımızın ilgili internet sitesinden (https://www.goeic.gov.eg/en/site/index)statülerini sürekli kontrol etmeleri ve iptal olunması halinde dilekçelerini hızla takdim etmelerinin faydalı olabileceği düşünüldüğü bildirilmiştir.

Kaynak: Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü Duyurusu

https://dtybs.ticaret.gov.tr/blog/post/12377/


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com