Sirküler

Sirküler No: 2022/225


Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi ile Geri Verme Veya Kaldırma Talep Yönetimi Sistemi

Yükümlülerin gümrük işlemleri esnasında veya sonradan yapılan tespitler neticesinde doğan vergi ve ceza borçlarını gümrük idarelerine başvurmasına gerek kalmaksızın elektronik ortamda tek seferde ve toplu olarak sorgulaması sağlayan ve 08.11.2021 tarihi itibarıyla devreye alınan Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama hizmeti ile Geri Verme veya Kaldırma Başvurusu Formu ve Form eki belgelerin elektronik ortamda ibraz edilmesine olanak tanıyan ve 01.07.2020 tarihi itibarıyla devreye alınan Geri Verme veya Kaldırma Talep Yönetimi Sistemine 19.04.2022 tarihi itibarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlanmıştır.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı resmi web sitesi

https://ticaret.gov.tr/duyurular/gumruk-vergi-ve-ceza-borcu-sorgulama-sistemi-ile-geri-verme-veya-kaldirma-talep-y


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com