Sirküler

Sirküler No: 2022/239


Mısır Üretici Kayıt Sisteminde askıya alınan-iptal edilen firmaların listesi

 

Mısır İhracat ve İthalat Kontrolleri Genel İdaresi’nin (GOEIC) 195 Sayılı Kararı kapsamında, GOEIC’in pek çok firmayı kayıt sisteminde askıya aldığı ve bu kapsamda firmaların ivedilikle tarihi biten belgelerini [GOEIC'ten alınan bilgiler çerçevesinde ISO (geçerlilik süresine göre) ve Ticari Marka Belgesi (ticari marka belgesi için 10 sene) ve Sanayi Sicil Belgesi (geçerlik süresine göre)] yenilemeleri gerektiği ve ilgili Karar kapsamında 30 gün yenileme süresi tanındığı bilgisi iletilmektedir.

Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanlığı sitesinde yapılan resmi açıklama kapsamında, 30 günlük süreye ilaveten, yenileme yapmayan ve uyarılan firmalara (EK-1) 15 günlük bir ek süre tanındığının (Karar'da mevcut olmayıp uyarılan firmalara ilave süre olarak tanınmaktadır) duyurulduğu, belgelerini ilgili süreler içerisinde yenilemeyen firmaların kaydının 1 sene süre ile durdurulacağı ve mal sevkiyatı yapmalarına izin verilmeyeceği bildirilmektedir.

Bu itibarla, askıya alınan firmaların (EK-1) sürelere bakmaksızın ivedilikle belgelerini yenilemeleri gerekmekte olup, iptal edilenlerin (EK-2) ise Karar kapsamı süre içerisinde itiraz dilekçelerini Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ilgili birimlerine iletmeleri önem arz etmektedir.

İlgili ihracatçı birliği duyurusu ve askıya alınan-iptal edilen firma listesine https://www.oaib.org.tr/tr/bulten-2022-4543.html adresinden ulaşabilirsiniz.



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com