Sirküler

Sirküler No: 2022/270


Tadil Edilen Türkiye-Fas STA Anlaşması

24 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Fas Serbest Ticaret Anlaşması’nın tadiline ilişkin Anlaşma, kapsamında,  eklerinde belirtilen Türkiye menşeli ürünlerin, Fas’a ihracatlarında 2 Mayıs 2022 tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere Fas tarafından uygulanmakta olan MFN (En çok gözetilen ülkeler) vergi oranının %90'ına tekabül eden oranda gümrük vergisine tabi olacağı,

https://www.douane.gov.ma/dms/loadDocument?documentId=89261&application=circulaire linkinde yer alan söz konusu tebliğe göre, EK I'in MFN oranının %90'ına tabi olacağı, EK II'nin ise korunma önlemlerinin sona ermesini müteakip MFN oranının %90'ına tabi olacağı, bu uygulamanın yenilenebilir beş yıllık bir dönem için geçerli olduğu belirtilmiştir.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı

https://www.ticaret.gov.tr/dis-iliskiler/serbest-ticaret-anlasmalari/yururlukte-bulunan-stalar/fas


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com