Sirküler

Sirküler No: 17:21


Edirne Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünün Veteriner Kontrolüne Tabi ürün olup olmadığının değerlendirilmesi süreçleri

Kapıkule Gümrük Müdürlüğü tarafından Edirne Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğüne Veteriner Kontrolüne Tabi olup olmadığının değerlendirilmesi için gönderilen, hayvansal ürün ihtiva eden ancak mevzuatlarımız gereğince Veteriner kontrollerine tabi olmayan ürünler hakkında yürütülecek kontroller hakkında bilgi verilmiştir.

Buna göre; Sevkiyattan sorumlu firma temsilcisi tarafından

- Başvuru Dilekçesi

- Fatura

- Tır Karnesi / T1-T2 Belgesi

- İçerik Belgesi ( Açık, Eksiksiz, Firma Antetli ve Onaylı)(2 Nüsha ve Firma Temsilcisi Tarafından İmzalanmış)

- Firma Vekaleti

- Sayman Mutemedi Alındısı

- Dezenfeksiyon Makbuzu nu içeren dosya hazırlanacak ve Müdürlüğe başvuruda bulunulacaktır. İçerik belgeleri firma temsilcisi tarafından "Tarafımca Sunulmuştur." Yazılarak imzalanacaktır.

İlgili Veteriner Hekime havale edilecek dosyanın, içerik belgesi kontrolü yapılacak olup, belge, kimlik ve fiziksel kontroller yürütülecektir.

Tüm kontrollerin uygun olması halinde, vetsis.net kayıt sisteminde yer alan Belge Kontrolü bölümüne kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

Kayıt işlemi akabinde içerik belgelerinin tamamı kaşelenip kayıt numarası ve tarih içerik belgesi üzerine yazılacak ve kontrol eden Veteriner Hekim tarafından imza altına alınacaktır.

Yazı ekinde yer alan belge 2 nüsha olarak dosyayı yapan Veteriner Hekim tarafından ekine ıslak imzalı içerik belgeleri konularak imza altına alınacak, yazıda yer alan sayı kısmına sistemden verilen numara yazılacak ve bir nüshası firma temsilcisine ilgili Gümrük Müdürlüğüne sunulmak üzere teslim edilecektir.

Kaynak: TARIM VE ORMAN BAKANLIGI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Edirne Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü 28.07.2022 tarihli 6163203 sayılı yazıları.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com