Sirküler

Sirküler No: 2022/429


Almanya Menşe Şahadetnamesi Online Doğrulama Adresi

 

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nden alınan 13.09.2022 tarihli e-postada, sistemlerindeki bir sıkıntı nedeniyle menşe şahadetnamelerini doğrulamakta kullanılan https://cert.ihk.de/ online doğrulama adresinin bir süredir çalışmadığı; söz konusu durum düzeltildiğinde bildirecekleri ve bu durum düzelene kadar menşe şahadetnamesi sonradan kontrol taleplerinin doğrudan ilgili Ticaret ve Sanayi Odasına posta yolu ile yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Kaynak: Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nün 14.09.2022 / 78169068 tarih, sayılı yazıları.

 

T.C.

TİCARET BAKANLIĞI

Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

Sayı :E-16934678-180.99

Konu :Almanya Menşe Şahadetnamesi

Online Doğrulama Adresi

14.09.2022 / 78169068

DAĞITIM YERLERİNE

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nden alınan ve bir örneği ekte yer alan 13.09.2022 tarihli e-postada, sistemlerindeki bir sıkıntı nedeniyle menşe şahadetnamelerini doğrulamakta kullanılan https://cert.ihk.de/ online doğrulama adresinin bir süredir çalışmadığı; söz konusu durum düzeltildiğinde bildirecekleri ve bu durum düzelene kadar menşe şahadetnamesi sonradan kontrol taleplerinin doğrudan ilgili Ticaret ve Sanayi Odasına posta yolu ile yapılması gerektiği belirtilmektedir.

Bilgileri ile bağlantınız Gümrük Müdürlüklerinin konuya ilişkin olarak bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Ahmet Şevket DAYIOĞLU

Bakan a.

Daire Başkanı T.

 

 

Ek :1 adet e-posta

From: Behm, Steffen <behm.steffen@dihk.de>

Sent: Tuesday, September 13, 2022 11:45 AM

To: Zeynep Merve Saatcıoğlu <Z.Gurbuz2@ticaret.gov.tr>

Cc: Barrach, Christin <barrach.christin@dihk.de>; Vogelbach, Melanie <vogelbach.melanie@dihk.de>; UAABGM Menşe <abmense@ticaret.gov.tr>

Subject: Re: About CoO documents verification web link

Dear Ms. Saatcioglu,

Thank you for your E-mail. As you noticed rightly the German Chamber Network currently faces severe IT-difficulties. E-mail communication is partially disrupted. We as DIHK are able to receive and send E-Mails again only since last Friday afternoon. Also the IT-system for the electronic issuance of Certificates of Origin is not working. This includes the verification portal https://cert.ihk.de/, too.

Because of this our regional chambers are issuing COs manually for the time being. I therefore kindly ask you to send your verification request by postal mail directly to the regional chamber whose Certificate of Origin you would like to verify.

We will inform you as soon as our eCO-system is working again. But at the moment I cannot tell when this will be the case. In the meantime I hope for your understanding. Please do not hesitate to get in touch with me in case of any questions.

Best regards

Mr Steffen Behm

Director Customs

DIHK - Association of German Chambers of Commerce and Industry

Steffen Behm

Leiter des Referats Zoll

Bereich Internationale Wirtschaftspolitik, Außenwirtschaftsrecht



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com