Sirküler

Sirküler No: 2022/437


2023 Türk Gümrük Tarife Cetveli için GTİP açılım talepleri

 

Her yıl Dünya Gümrük Örgütü ve Avrupa Birliği Kombine Nomanklatürüne uyum sağlamak amacıyla güncellenerek Ticaret Bakanlığınca yayımlanan  Türk Gümrük Tarife Cetvelinde (TGTC) yer alan ve gerek İthalat Rejim Kararına gerekse muhtelif dış ticaret mevzuatına temel teşkil eden Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları (GTİP) ve eşya tanımları ile ilgili olarak 2023 yılı TGTC'ye yansıtılması talep edilen GTİP açılımı vb. hususların gerekçeleriyle birlikte 31.10.2022 tarihine kadar TOBB, TİM ve gümrük müşavirleri derneklerinden Bakanlığa gönderilmesi istenilmiştir.

Kaynak: Gümrükler Genel Müdürlüğü (GGM)’nün 21.09.2022 tarihli 78378952 sayılı yazıları.



  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com