Sirküler

Sirküler No: 2022/456


insan tüketimine yönelik jelatin ve kollajen üretiminde kullanılan işlenmiş hammaddelerin ithalatı için yeni oluşturulan (Yün-Deri için güncelleme)) veteriner sağlık sertifikası modeli yayımlanmıştır.

 

İnsan tüketimine  yönelik jelatin  ve  kollajen  üretiminde  kullanılan işlenmiş  hammaddelerin ithalatı için  yeni oluşturulan  veteriner  sağlık  sertifikası  modeli  ile İşlem  görmemiş  yün, işlem  görmüş  deri  ve  post  sağlık  sertifikalarının  güncel  hali  Tarım ve Orman Bakanlığı  internet  sayfasında (https://www.tarimorman.gov.tr/Konu/1755/hayvan-hayvan_maddeleri-saglik-sertifika-ithalat ) 01.11.2022  tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yayımlanmıştır.

Bu  kapsamda,   internet  sayfasında  yayımlanan  eski/yeni  her  iki  sağlık  sertifikası modelleri 01.11.2022 tarihine kadar kabul edilecek olup bu tarihten sonra başlamış işlem niteliğinde olanlar haricinde sadece yeni oluşturulan model sağlık sertifikaları kabul edilecektir.

İnsan Tüketimine Yönelik Jelatin ve Kollajen Üretiminde Kullanılan İşlenmiş Hammaddelerin İhracatı için Veteriner Sağlık Sertifikası; https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Belgeler/DB_Hayvan_Sinir/Saglik_Sertifikasi_Ithalat/tum_ulkeler_jelatin_hammadde_sertifikasi.pdf

Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı (10.10.2022-7287874 İzmir)


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com