Sirküler

Sirküler No:


İran’da İthalatı Yasak Olan Mallara İlişkin Yeni Liste Yayımland
İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Omid Galibaf, ithalatı yasak olan mallara ilişkin 4 sayılı listede 2018 yılında 1399 tarife kodunun yer aldığını, içinde bulunduğumuz yıl bu sayının 1550’ye çıktığını ve 600 tarife kodunun ise ithalatı geçici olarak yasak olan malların yer aldığı 27 sayılı listede yer aldığını ifade etmiştir.
 
4 sayılı listede bulunan tekstil ürünleri, ev eşyası, yerel üretimi olan tarım ürünleri, müzik aletleri gibi gayrı zaruri malların ithalatının daimi olarak yasak olduğunu ve bunların yanında 27 sayılı listede yer alan 600 tarife kodunun ithalatının ise ülkenin ihtiyaçlarına göre geçici olarak yasaklandığını belirtmiştir.
 
 
 
4 sayılı listede özet olarak, bazı sebze ve tarım ürünleri, çeşitli çaylar, kedi ve köpek maması, çeşitli sabunlar, paspaslar, deriden süs eşyası, bastonlar, el sanatları, kadın, erkek ve çocuk tekstil ürünleri, kırbaçlar, konserve ürünleri, resim çerçeveleri, çamaşır makineleri, dikiş makineleri, musluklar, ambulanslar ve oyuncak bebekler gibi ürünlerin yer aldığı belirtilmiştir.
 
 
 
27 sayılı listede ise, çeşitli balıklar, süs kuşları, cins olmayan kedi ve köpekler, deniz kabukları, çorba, et suyu ve bunların mamulleri, diş temizlik ürünleri, tabut, ipek iplik, güneş enerjili su ısıtıcıları, hayvan bağırsak ve işkembelerinin yer aldığı ifade edilmiştir.
 
 
 
Söz konusu ürünlere ilişkin liste aşağıdaki linkte yer almaktadır: https://cdn.isna.ir/d/2022/10/15/0/62402420.pdf?ts=1665819324113
 
 
 
Kaynak: Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com