Sirküler

Sirküler No: 2023/033


Kimya ve Toprak Ürünlerine İlişkin Dahilde İşleme Rejimi Genelgesi

Kimya ve Toprak Ürünlerine İlişkin Dahilde İşleme Rejimi Genelgesin 29.12.2022 tarihinde yürürlüğe girmiş olup kimya ve toprak ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların dahilde işleme izin belgesi (DİİB) başvuruları genelgede yer alan hükümler çerçevesinde değerlendirilecektir.

Genelge kimya (kimyasallar ve kimyasal ürünler, plastik, kauçuk, eczacılık ürünleri vs.) ve toprak (çimento, cam, seramik ürünleri ile diğer metalik olmayan mineral ürünler) ürünlerinin ihracatı ile ihracat sayılan satış ve teslimi ve bu kapsamda yapılacak olan ithalat/yurt içi alıma ilişkin dahilde işleme rejimi kapsamında uygulanacak usul ve esasları belirlemektedir.

Kaynak: Uludağ İhracatçı Birliği (2023/6)

http://intranet.uib.org.tr/srklr/Sirkuler/2023/6/202313121437733.pdf


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com