Sirküler

Sirküler No:


Elektronik Bandrol Uygulaması Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmıştır
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Elektronik Bandrol Uygulaması Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle  Ticari maksatla ithal edilen ve yurt içinde imal edilen bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve akıllı kol saatleri e-bandrol uygulamasına dahil edildi.
 
Daha önce uygulama dışında tutulan yurt içinde imal edilen taşıtlar da e-bandrol uygulamasına tabi olacaktır.
 
Yurt içinde üretim yapan mükelleflerin e-Bandrol uygulamasından yararlanabilmeleri için ibraz edecekleri kapasite raporuna göre;
 
-Televizyon için yıllık 500.000 adet,
 
- Bilgisayar, tablet bilgisayar ve akıllı kol saati cihazlarının her biri için yıllık 100.000 adet, üretim kapasitesine sahip olması gerekmektedir.
 
Yapılan denetimlerde bandrole tabi cihazların IMEI numarası, şasi numarası veya seri numarasına ilişkin usulsüzlük tespit edilmesi halinde, hakkında tespit yapılan mükellef tespit tarihinden itibaren e-Bandrol uygulamasından yararlanamayacak. Bu durumda mükellefe fiziki bandrol verilecek.
 
Kaynak: 06 Ocak 2023 Tarihli ve 32065 Sayılı Resmî Gazete
 
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Elektronik Bandrol Uygulaması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
 
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/01/20230106-5.htm

Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com