Sirküler

Sirküler No: 2023/038


İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 6658)

 10.01.2023 tarihli, 32069 sayılı resmi gazetede yayımlanan İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 6658) ilişikte sunulmaktadır.

Söz konusu Karar ile aşağıdaki tablodaki şekilde değişiklik yapılarak, yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.

Önceki halinde, yatırım teşvik belgesi kapsamı tüm eşya için ilave gümrük vergisi muafiyeti sağlandığı konusundaki ihtilaf giderilerek, makina ve teçhizat bedelinin %5 ine kadar yedek parça ile Yatırım Teşvik Kararı Ek-8 sayılı listede yer alan gümrük muafiyetinden yararlanmayacak makina ve teçhizat kapsamı eşyaların, yatırım teşvik kapsamında İGV muafiyetinden faydalanamayacağı netleştirilmiştir (A.TR ile gelen AB ve Türk menşeli eşya ile aramızda serbest ticaret anlaşması bulunan ülkeler menşeli olup menşe ispat belgesi eşliğinde gelen eşyalar bu hükmün dışındadır).


Saygılarımızla,

İlgili Bağlantılar 1 :https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/01/20230110-8.pdf


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com