Sirküler

Sirküler No: 2021/038


Suudi Arabistan Saber Kayıt Sistemi

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıya atfen, Suudi Arabistan’da kullanılmakta olan Saber Elektronik Kayıt Sistemi’nin; üreticileri, ithalatçıları, Suudi Arabistan Standartlar Kurumu (SASO) onaylı uygunluk değerlendirme kuruluşlarını, Suudi gümrüklerini ve ticaretle ilgili diğer idareleri tek bir sistemde birbirine bağlamak amacıyla kurulan bir çevrimiçi doğrulama aracı olduğu, Saber’in teknik düzenlemeye tabii olan veya olmayan ürünlerin (gıda, ilaç, kozmetik, tarım ve medikal ürünler gibi başka düzenlemelere tabii belli ürünle hariç) ülkede piyasaya sürülmesine dönük hazırlandığı ve bu kapsamda kullanıma alındığı ifade edilerek,

 

Saber Kayıt Sistemi’nin internet sayfasında (saber.sa), teknik mevzuat kapsamında olmayan tüm ürünler için 01/01/2021 tarihinden itibaren uygunluk beyanı (self-declaration certificate) ve sevkiyat talep belgesi (shipment request certificate) alımında sisteme kayıt yaptırmanın zorunlu hale geldiğine dair bir bildirim yayımlandığı bildirilmektedir.

 

Kaynak. İTKİB https://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2021-4731.html


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com