Sirküler

Sirküler No: 2021/194


Gümrük Yönetmeliği Geçici 16/3.Madde

 

Gümrük Yönetmeliği'nin geriye dönük menşe ibrazına imkan tanıyan geçici 16/3 maddesine ilişkin olarak İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nce yayımlanan yazıda  idareden herhangi bir bildirim/tebligat yapılması beklenilmeksizin bu kapsamda olduğu düşünülen beyannamelere ilişkin yazılı başvuruların ilgili menşe şahadetnamesi veya tedarikçi beyanı aslı ile birlikte mükellefler tarafından 30.06.2021 tarihinden önce beyannamenin tescil edildiği gümrük müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğümüze yapılması gerektiği belirtilmektedir.

Aksi takdirde 13.02.2021 tarihinden önce tescil edilmiş beyannamelere ilişkin anılan tarihe kadar uygun menşe şahadetnamesi veya tedarikçi beyanı sunulmamış olanlar ile ilgili vergi farkı ve cezai müeyyide uygulanabileceği belirtilmektedir.



  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com